top of page

BIOGRAFIJE PREDAVAČA

Employer Branding u praksi 2022.

Nela Deura

Nela Deura

Employer Branding Consultant

Nela Deura, Employer branding konsultant, marketing i komunikacioni ekspert, već skoro 20 godina uspešno radi na  izgradnji korporativnih brendova, unapređenju korporativnog imidža, dostizanju i održavanju željene reputacije, pozicioniranju kompanija na tržištu, kao i razvoju lojalnih potrošača.

Poslednje četiri godine svoju marketing i komunikacionu ekspertizu oplemenila je, proširila i stavila u službu employer branding-a, radeći za velike multinacionalne kompanije. Fokusirala se na talente, njihovo adekvatno korporativno iskustvo, zadovoljstvo, motivaciju i angažovanje, jer smatra da se samo stvaranjem jedinstvene korporativne kulture i inspirativnog radnog okruženja za talente, kompanija može diferencirati, a uz realizaciju unapred zadatog akcionog plana i adekvatnu promociju, poneti epitet poželjnog poslodavca.

Na pitanje koji je njen omiljeni izazov, odgovara da je to preobražavanje sasvim "običnih" kompanija u poželjnog poslodavca i prepoznatljiv brend na tržištu na kom posluje, a njena najveća strast je postavljanje strategije koja će sve to i omogućiti.

Krstinja Scepanovic, OTP banka

Krstinja Šćepanović

Krstinja Šćepanović je HR ekspert koja u svom svakodnevnom poslu kreira i oživljava HR strategiju, vodi brigu o procesima zapošljavanja, intervjuima, selekcijama i zapošljavanjem generalno u OTP banci.

Pod njenim okriljem su i planovi i beneficije zaposlenih, programi za zaposlene kao i bezbednost na radu. Efikasno kreira programe za privlačenje i zadržavanje vrhunskih talenata i radi sa tehničkim timom na dizajniranju, integraciji i implementaciji softverskih sistema za bolju efikasnost ljudskih resursa.

U svojoj 13 godišnjoj karijeri koju je započela u Societe banci vodila je HR u uslovima pandemije, istovremeno sa  procesom integracije sa OTP bankom. Ovaj period je imao i najbolje poslovne rezultate u dosadašnjem radu banke.

Igor Grmusa, Planeta sport_edited.jpg

Igor Grmuša

Igor Grmuša – po obrazovanju Dipl. Inž. Informacionih Sistema, a po zanimanju i poslovnoj strasti marketar. Iskustvo od skoro 20 godina je gradio na marketing pozicijama u agencijama, medijima i korporacijama.

Od 2013. do 2021. je bio na poziciji Country Managera, strateško-kreativne digital agencije Degordian Beograd, koju je zajedno sa kolegama razvio od nule do jedne od najvećih nezavisnih digital agencija u Srbiji.

Trenutno je na poziciji Direktora marketinga Planeta Sport kompanije, gde je zadužen i za startup projekat ePlaneta, novu internet prodavnicu. Ljubitelj je novih tehnologija i robotike. Bivši reprezentativac u plivanju, sada rekreativni polumaratonac.

Aleksandra Stefanovic, CSL

Aleksandra Stefanović

Aleksandra Stefanović je lični poslovni trener koji inspiriše ljude da začine svoj liderski stil i razviju sopstveni recept za liderski uspeh. Aleksandra Stefanović kao konsultant pomaže organizacijama da postave smislene procese rada sa ljudima koji obezbeđuju da se lideri i zaposleni međusobno bolje čuju, vide i razumeju.

Prethodno je radila 25 godina u nekoliko regionalnih i internacionalnih korporacija, a u poslednjih 15 fokus joj je bio na strateškom razvoju zaposlenih. Iskustvo na visokim menadžerskim pozicijama joj je omogućilo da „iz prve ruke“ nauči i razume izvore inspiracije, ali i izazove i bolne tačke liderstva.

Autorka je knjige „Liderstvo u zrnu soli".

Ivana Pavlovic, Represent communications

Ivana Pavlović

Ivana Pavlović se u svom 15. godišnjem iskustvu u Represent Communications-u specijalizovala za korporativnu komunikaciju, strateško pozicioniranje kompanija i njihovog top menadžmenta, CSR komunikaciiju i krizno komuniciranje.

Radila je i još uvek radi sa kompanijama kao što su: MK Grupa, Svetska banka, Nelt, Eurobanka, AmCham, SAM, NALED, Holcim.

Pre Representa Ivana je bila zadužena za komunikacijske aktivnosti na USAID projektu a radila je i kao novinarka.

Maja Kvrgic, Nordeus

Maja Kvrgić

Maja Kvrgić trenutno radi kao Employer Branding Specialist u timu za komunikacije u kompaniji Nordeus. Ljubav prema književnosti i kulturi odvela ju je na Filološki fakultet u Beogradu gde je diplomirala na katedri za Engleski jezik, književnost i kulturu. Nakon završenog fakulteta i povratka sa Work & Travel programa u Americi, bila je na jednogodišnjoj praksi u Američkoj ambasadi gde se i zaljubila u komunikacije.

Započela je svoj karijerni put u Nordesu 2017. godine gde je imala prilike da radi na različitim pozicijama- od odnosa sa strancima, candidate experience-a, organizovanja internih događaja do današnje pozicije- employer branding-a i komunikacija. Tokom rada sa strancima iz preko 30 zemalja, imala je prilike da se upozna sa različitim kulturama iz drugog ugla i na sistematičan pristupi njihovom iskustvu u Beogradu i Nordeusu. Od samog početka svog karijernog puta imala je priliku da se dobro upozna sa kulturom i vrednostima kompanije tako da voli da kaže da je radila interni employer branding pre nego što je zvanično prešla na ovu poziciju.

Sara Milosevic, Nordeus_edited.jpg

Sara Milošević

Sara Milošević je završila osnovne studije menadžmenta, a potom i master studije Marketing inženjeringa i komunikacija na Fakultetu Organizacionih Nauka. Tokom studiranja je bila član studentskih organizacija gde se upoznala sa različitim oblastima marketinga, a volontiranje na marketinškim konferencijama joj je često bio deo vannastavnih aktivnosti. Takođe, na poslednjoj godini fakulteta bila je na programu AmChamps koji je posvećen mladim liderima, koji u saradnji sa mentorima iz kompanija rade na razvijanju svojih veština. Po završetku studija, ubrzo se zaposlila u Philip Morris International, u timu za digitalni marketing gde je radila na web marketingu. Danas je deo tima u Nordeusu koji se bavi Nordeus brendom i eksternim komunikacijama na poziciji Social Media Specialist-a i vodi računa o svim digitalnim kanalima.
 
S obzirom da je veliki zaljubljenik u marketing, u slobodno vreme deli znanje na TikTok-u u oblasti marketinga i građenja brenda. Pored toga držala je predavanja na temu izgradnje ličnog brenda i generalno marketinga za razne studentske i druge organizacije poput Inicijative Digitalna Srbija, StartIt, Unija studenata FON-a, SUMA na MATF-u i mnoge druge.

bottom of page