top of page

  PREDAVAČI  

Londonska škola za odnose s javnošću 2023.

JELENA MIKIĆ
Director @ Represent Academy

MIRO ANTIĆ
Partner/CXO @ M2Communications

VELJKO LALIĆ
Chief editor @ Nedeljnik

DRAŽEN PETROVIĆ
Strategic Planner @ Represent Communications

MONIKA MILINKOVIĆ KOSTIĆ
Client Service Director @ Represent Communications

ANA BOLBOĐEVSKI
Director of Communications @ Belgrade Nikola Tesla Airport / member of VINCI Airports

MILICA STEFANOVIĆ
Marketing Director @ National Alliance for Local Economic Development -NALED

NINA ELEZOVIĆ
Corporate Affairs and Sustainability Director @ Coca-Cola Hellenic

TIJANA BEJATOVIĆ
Founder & Business Consultant Director @ TopIC

ZLATKO GANIĆ
Director Of Digital Media @ Agency Fabrika d.o.o. Sarajevo

SRĐAN KARANOVIĆ
Actor, director and professor @ Faculty of Dramatic Arts Belgrade

MILOŠ MILOVANOVIĆ
Jurnalist, Producer / Anchor @ TV N1 / CNN exclusive news channel affiliate

JOHN DALTON
Director @ LSPR wordwide

jelena-mikic-RA_edited_edited.jpg

JELENA MIKIĆ

Jelena se trenutno nalazi na funkciji Direktora Represent Academy, a pre toga bila je zadužena za uspostavljanje kancelarija Represent System-a u Bosni I Hercegovini I Severnoj Makedoniji. Njene oblasti ekspertize su strateško planiranje, krizno komuniciranje i rad na projektima finansiranim od strane međunarodnih donora.

 

Radila je kao mentor i trener za kompanije kao što su BOSCH, Nelt, Svetska banka, NIS, AIK Banka, WizzAir, CEFTA, Agencija za državne službenike Federacije BIH I mnogi drugi. Jelena vodi i Master Class krizne komunikacije koji organizuje Represent Academy, i stalni je predavač na Londonskoj školi za odnose sa javnošću u Beogradu, Skoplju i Sarajevu. Bila je član međunarodnog kriznog UN tima tokom poplava koje su pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku u proleće 2014. Školovala se u Americi, Češkoj, Danskoj, a u Beogradu je završila Ekonomski fakultet.

 

Danas u okviru svoje funkcije vodi i Represent Academy, edukacijski brend Represent System-a u okviru koga se organizuju međunarodno sertifikovane škole LSPR, Content Academy, seminari, treninzi, mentorski program I druge obuke.

Jelen Mikić
miro_antic_m2communications_.jpg

MIRO ANTIĆ

Partner & Chief Experience Officer @ M2Communications
Koosnivač produkcijske kuće NEO i Digital X

Partner i Chief Experience Officer agencije M2Communications. Koosnivač produkcijske kuće NEO - New Entertainment Office i kompanije Digital X.

Poseduje bogato internacionalno iskustvo u oblastima marketinga i poslovnog razvoja. Ekspert u lansiranju i prezentaciji premijum brendova, kao i njihovom pozicioniranju u okviru visoko kompetitivnih sredina i globalnog tržišta.

M2C je uvela novu dimenziju u oblasti „event" produkcije zasnovanu na "experience design" pristupu. Miro sa svojim timom razvija projekte za globalne brendove, kao što su BMW, FIAT, Microsoft, Coca-Cola, L'Oreal, Porto Montenegro, Luštica Bay, Mercedes-Benz, Samsung, Calzedonia, Rolls-Royce i mnogi drugi. Njegov tim je osvojio više značajnih međunarodnih priznanja među kojima je i nagrada na jednom od najprestižnijih festivala iz oblasti „live" komunikacija BEA World 2018. U 2019. je izabran među globalno 100 najuticajnijih ljudi u event industriji od strane Eventex-a.

Član je savetodavnog odbora austrijske HR kompanije P & P Executive Search, kao i renomiranih poslovnih udruženja: Srpska asocijacija menadžera (SAM) i AmCham. Jedan je od osnivača Sekcije mladih poslovnih lidera (SAMPLE). Od 2012. do 2014. Miro je bio lider SAMPLE-a i član UO Srpske asocijacije menadžera. Podržava talente u sportu, umetnosti i dizajnu.

Miro Antić
Dražen Petrović, Represent Communications

DRAŽEN PETROVIĆ

Strategic Planner Client @ Represent Communications

Dražen je master drugog stepena Ekonomskih nauka, smer marketing. Profesionalno iskustvo dugo 20 godina gradio je uglavnom na srpskom tržištu telekomunikacija, počevši od Bel Paggete-a, preko Mobtela pa sve do Telenora. Poslednjih nekoliko godina proveo je nevladinom sektoru kao strateški konsultant.

Svoje dvadesetogodišnje iskustvo sticao je u različitim oblastima, počevši od Marketinga, preko biznis planiranja i strategije do istraživanja tržišta i uvida u ponašanje potrošača. Iako je većinu svoje profesionalne karijere radio u ICT sektoru, priroda poslova kojima se bavio usmeravala ga je ka strateškoj analitici koja je primenjiva na sva tržišta, nezavisno od industrije u kojoj se trenutno nalazio.

Kao profesionalac kome je strateško razmišljanje u osnovi svega što radi, njegov pristup poslu bazira se na dugoročnim perspektivama rasta i razvoja, verovanju u kvalitet ispred kvantiteta, kao i potrebama i željama potrošača, kao jedinog merila uspeha. Njegov poslovni moto je „inkrementalno poboljšanje u svakom aspektu života i posla, svakog novog dana.“Dražen se pridružio mladom i perspektivnom timu Represent systema sredinom 2019 godine sa ciljem da doprinese razvoju i transformaciji najveće PR agencije u regionu u respektabilnog učesnika tržišta integrisanih komunikacija u sledeće tri godine.

Dražen Petrović
Monika Milinković Kostić
Monika Milinković, Represent Communications.png

MONIKA MILINKOVIĆ KOSTIĆ

Service Director @ Represent Communications

Preko 17 godina profesionalnog iskustva iz oblasti integrisanih marketing komunikacija, PR-a, eventa i brendinga.  Radeći u velikom broju različitih industija – od FMCG do farmaceutske industrije i telekomunikacija, radila je na kreiranju i implementaciji velikog broja uspešnih marketinških strategija, za neke od najvećih brendova koji su pristutni na domaćem tržištu, ali i nekim dalekim svetskim tržištima poput Dubaija, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Rusije.
 

U svom pristupu rada fokus daje rezultatima, povezujući sve bitne tačke za jedan proizvod/brend, a koje imaju isti cilj – povećanje prodaje i bolje prepoznatljivosti na tržištu. U svom radu uvezujuje savremeni pristup marketinga (društvene mreže, google i online kampanje) sa pristupom stare škole (PR, oglašavanje, organizovanje događaja i promocija na prodajnim mestima), što dokazano daje najbolje rezultate
 

Saradnja sa uspešnim kompanijama poput Microsofta u Singapuru i projekta za unapređenje njihove interne komunikacije, do organizacije  najvećeg sajma tehnike i tehnologije GITEX u Dubaiju doprinela je proširenju poslovnog iskustva i otvorila nove uvide u trendove koji nam dolaze.

Ana Bolbođevski foto.png

ANA BOLBOĐEVSKI

Director of Communications 
@ Belgrade Nikola Tesla Airport / member of VINCI Airports

Ana se bavi komunikacijama više od 20 godina a iskustvo je stekla u PR agencijama kroz rad sa klijentima iz različitih industrija, kao i u multinacionalnim kompanijama.  Specijalista  je za strateško komuniciranje, integrisane kampanje, upravljanje reputacijom i krizni menadžment. Uz start-up i change management iskustvo, ima iskustvo i u procesima spajanja i akvizicija kompanija. Učestvovala je u brojnim projektima iz sfere PR-a i integrisanih maketinških komunikacija koji su osvojili strukovna priznanja i nagrade.

 

Trenutno je direktorka komunikacija u kompaniji Belgrade airport, članici francuske VINCI Airports grupacije, koja upravlja aerodromom Nikola Tesla Beograd. Zajedno sa svojim timom pruža komunikacionu podršku poslovnoj i infrastrukturnoj transformaciji kompanije tokom tekućeg projekta modernizacije aerodroma. Između ostalog, zadužena je za kreiranje i sprovođenje strategije i aktivnosti korporativnih komunikacija, upravljanje procesima i kanalima eksterne i interne komunikacije, pozicioniranje i korporativni identitet kompanije.

 

U slobodno vreme se opušta šetnjom, boravkom u prirodi, vožnjom bicikla, dobrom knjigom i čašom vina, a na redovan sport kreće od ponedeljka.

Ana Bolbođevski

NINA ELEZOVIĆ

Nina Elezović je Direktorka za korporativne poslove i održivost kompanije Coca-Cola Hellenic Bottling Company za Srbiju i Crnu Goru, gde je zadužena za odnose sa interesnim javnostima, javno zagoravanje i korporativne poslove, komunikaciju i inicijative iz oblasti održivog poslovanja. Prethodno je radila na poziciji Menadžera za komunikacije Glavnog izvršnog direktora Coca-Cola HBC Grupe, dok je deo Coca-Cola tima skoro celu deceniju. 


Bogato iskustvo sticala je radom u privatnom sektoru, u vodećoj komunikacijskoj agenciji Represent Communications, kao i javnom sektoru (Ministarstvo za telekomunikacije i saobraćaj Vlade Republike Srbije; JP „Pošta Srbije“). 


Predsedavajuća je Komiteta za zaštitu životne sredine Američke privredne komore u Beogradu i u Prištini, i članica Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje.


Nina je završila Executive MBA na Univerzitetu u Šefildu, u Velikoj Britaniji, a osnovne studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za engleski jezik i književnost. 

Nina Elezović
Milica_Stefanovic_NALED.jpg

MILICA STEFANOVIĆ

Tokom svoje karijere duge više od 15 godina Milica je stekla jedinstveno iskustvo radeći sa privatnim, javnim i civilnim sektorom u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.

 

Prva iskustva u struci stekla je u kompaniji Link group, a 2007. se pridružila USAID-ovom programu za podsticaj ekonomskom razvoju opština, na poziciji marketing savetnika.

 

Specifičnu ekspertizu stekla je u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja i promocije investicija. Krajem 2010. prelazi u NALED gde je brzo napredovala do pozicije direktora za komunikacije i razvoj. Kao istaknut član senior menadžmenta NALED-a, zadužena je za organizacioni razvoj, strateške komunikacije, pozicioniranje NALED-a i njegovih tema, odnose s javnošću, kampanje javnog zagovaranja i događaje. Od 2021. tim lidera Nacionalne inicijative za bezgotovinska plaćanja.

 

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i master je marketinga. Usavršavala se u SAD-u, Kini i Indiji. Član je Mense i Etičkog komiteta NALED-a. 

Milica Steanović
Tijana Bejatović 2.jpg

TIJANA BEJATOVIĆ

Founder & Business Consultant Director @ TopIC

Tijana Bejatović je kroz više od 15 godina iskustva u službi i korporativnom radnom okruženju, doprinela različitim poslovnim uspesima kroz uloge u internim komunikacijama, PR-u, marketingu, event menadžmentu, razvoju korporativne kulture, angažovanju zaposlenih i strateškom planiranju. Strastveni je ljubitelj internih komunikacija.

Smatra da način na koji komuniciramo na poslu ima moć da transformiše živote ljudi čineći ih angažovanim i svrsishodnim, kao i da osećaj da smo cenjeni na poslu utiče na to da uvek damo više, a to izdvaja uspešne kompanije, brendove i bolja društva.

Poslednjih 10 godina svoje karijere je posvetila isključivo internoj komunikaciji, stvaranju veza između menadžmenta i ljudi, dajući poslovnim strategijama i ciljevima masovno razumevanje, pomažući preduzećima da postignu svoje ciljeve. Tijana vidi Internu komunikaciju (IK) kao plemenitu profesiju koja ima mnogo toga da ponudi, promeni kompanije, živote njenih zaposlenih i tržišta na bolje. Komunikacija radi za one koji na njoj rade, i nikada nije bilo više diskusija i priča na temu IK i njene važnosti. Zato je Tijanin manifest da doprinese izgradnji ove profesije i njenom jačanju na našem tržištu, da pomogne organizacijama i svima koji rade u IK da oslobode potencijal odlične interne komunikacije.

Tijana Bejatovć
2_edited.jpg

ZLATKO GANIĆ

Specijalista za digitalne medije i iskusni strateg sa 10 godina iskustva u oglašavanju. Njegov rad uključuje i tradicionalne i nove medije: TV, radio, štampa, Outdoor, Indoor, Web i društvene mreže. Radio je mnoge kampanje za međunarodne organizacije, komercijalne klijente i NVO (Henkel, Beko, Unilever, Citroen, Peugeot, HP, Molfix, Ulker , Sparkasse Bank, Britanska ambasada, CRS, USAID, Save The Children, IOM).

Bio je zadužen za razvoj medijskih strategija I istraživanje medija na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Zahvaljujući svom iskustvu postao je uspješan trener digitalnih medija u oblasti Digital Display, Facebook i Instagram oglašavanja, kao i Google ads od teorije do praktičnog rada. Svi učenici njegovih treninga imaju priliku da saznaju zašto je Digital toliko važan, te stiču praktično znanje o tome kako pokrenuti uspješne digitalne kampanje.

Zlatko Gnić
Srđan Karanović, FDU Belgrade.png

SRĐAN KARANOVIĆ

Actor, director and professor
@ Faculty of Dramatic Arts Belgrade

dr um. Srđan J. Karanović, redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Srđan predaje pedagogiju glume na osnovnim, master i doktorskim studijama pri Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na FDU je i sam studirao u klasi profesora Vladimira Jevtovića čiji je bio i saradnik u nastavi na predmetu Gluma na Fakultetu dramskih umetnosti tokom 10 godina.

Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima su: "Dr Branivoj Đorđević", koja se dodeljuje najboljem studentu dikcije, Srebrne medalje Univerziteta umetnosti za uspešan i predan umetnički i stručni rad na FDU, "Zlatne značke" Kulturno-prosvetne zajednice Srbije kao i dve nagrade za doktorski umetnički projekat "Ne oklevaj! Improvizuj!"- Specijalnog priznanja za unapređenje pedagoških metoda u umetničkom obrazovanju i razvoju u oblasti glume na festivalu FIST i Specijalne nagrade za pedagoški rad na Međunarodnom pozorišnom studentskom festivalu Kestenburg u Banja Luci.

Kao predstavnik Fakulteta dramskih umetnosti učestvovao je na više festivala pozorišnih akademija u zemlji i inostranstvu i bio u prilici da u svojstvu glumačkog pedagoga radi na pripremi scena iz komada Šekspira, Goldonija i Joneska sa studentima iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Španije, Makedonije, Rumunije i Grčke. Ostvario je više od 20 uloga u pozorištima, kao i brojne uloge u domaćim i stranim televizijskim serijama, filmovima i radio-dramama. Jedan je od osnivača Studija glume "Četvrti zid" pri Domu kulture Studentski grad. Vodi Master klas u okviru“ Škole glume i govora“ pri Omladinskom pozorištu Dadov. Srđan je godinama bio angažovan i kao spiker i voditelj nekoliko emisija na televizijama i radio stanicama na Trećem programu Radio Beograda, BK Telekomu, RTS-u, TV FOKS-u i TV Prva.

Srđan Karanović
Miloš Milovanović, N1.png

MILOŠ MILOVANOVIĆ

Jurnalist, Producer / Anchor
TV N1 / CNN exclusive news channel affiliate

Miloš Milovanović je svoju novinarsku karjeru započeo još 2001. godine, a na televiziji N1 je od 2015. godine.

Radi kao producent i prezenter „N1info“ pregleda vesti, prezenter Dnevnika, poslepodnevnog informativnog programa „Dan uživo“. Bio je producent i prezenter političkog magazina „Crvena linija“. Povremeno se pojavljuje i u jutarnjem programu „Novi dan“. Uradio više intervjua („N1 intervju“ i „Scenske priče“), a počeo je kao novinar i voditelj emisije „Ukrštene reči“ i informativne redakcije BKTV 2001. godine, radio je i kao novinar, reporter i prezenter informative Studija B, kao i voditelj emisije „Arena“.

10 godina na B92 radio je kao reporter i prezenter Vesti B92 i voditelj jutarnjeg programa. Kontrabasista, domaćin programa Kolarčeve zadužbine „Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“ od 2012.godine. Pokretač Bass Passion vikenda, posvećenog kontrabasu. Dobitnik nagrade „Press vitez – Miloje Mića Orlović“ festivala Press Vitez 2010. godine. Kolarčeva zadužbina dodelila mu je 2014. godine plaketu za izuzetan doprinos programskoj delatnosti.

Miloš Milovanović
2.png

JOHN DALTON

Director @ LSPR worldwide

Direktor Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR) od 1992 i CEO Centra za reputacioni i krizni menadžment. Konsultant koji je radio sa velikim brojem multinacionalnih klijenata i vodio brojne edukativne seminare, savetovao organizacije civilnog društva, predstavnike Vlade i Kraljevske porodice.

Trenirao je veliki broj ambasadora u rodnom Londonu, a na međunarodnoj sceni je najviše bio prisutan kroz programe za razvijanje poruka i kriznog menadžmenta. Bio je specijalni savetnik UNICEF-a u Ženevi za reputacijska pitanja. Nakon svetske ekonomske krize 2008, zagovara strateške studije i dugoročno planiranje.

John Dalton
Specijalna cena za prijave do 31. avgusta iznosi 1170 EUR NETO.

Nakon toga se plaća puna cena od 1300 EUR NETO.

Hvala na prijavi.
Šaljemo Vam uskoro sve informacije.

bottom of page